25 листопада 2021 року директор Інституту картоплярства Микола Фурдига брав участь в Стратегічній сесії з питання створення інноваційного кластеру функціональної їжі у сфері смарт-спеціалізації Київської області «Виробництво інноваційних харчових продуктів з вдосконаленими споживними якостями».
На сесії розглянуто питання:
– формулювання мети створення Кластеру;
– створення ініціативної групи для керування процесом створення кластеру;
– форми участі у Кластері;
– обговорення юридичної форми кластеру, яка може бути обрана відповідно до чинного законодавства (громадська спілка, об’єднання, договір про спільну діяльність, співпраця без створення юридичної особи тощо);
– вироблення загальних засад заснування та організаційної структури кластеру;
вироблення загальних засад заснування та організаційної структури кластеру;
– обговорення очікувань різних груп учасників від Кластеру.
Захід організовано департаментом економіки та цифровізації Київської обласної державної адміністрації, модератор – ГО
«Клуб економістів» та ДУ Інститут економіки та прогнозування НАН України.