Фільтр товарів для науковців

Фільтр товарів / Показано 1 - 16 з 20 результатів
Ціна
Категорії
Наявність
Колір шкірки
Забарвлення м’якоті
Урожайність
Час достигання
Немає в наявності

Межирічка 11

0,00 грн

Стиглість: середньоранній
Господарське призначення: столовий
Урожайність: на 60-й день – 14 т/га, в кінці вегетації – 35,5 т/га
Вміст крохмалю: 13,0 – 14,0%
Споживчі якості: 7,2 бала.
Стійкість проти хвороб: стійкий до звичайного патотипу  раку, нематодостійкий, середньостійкий до вірусних хвороб.

Морфологічні ознаки: бульби округлі, рожеві,  м’якуш білий, віночок квітки червоно-фіолетові, вічка неглибокі.

Рекомендовані зони вирощування: Полісся, Лісостеп, Степ

Створений на Поліській дослідній станції імені О.М.Засухіна ІК НААН України

Червона рута Немає в наявності

Червона рута

0,00 грн

Особливості сорту:

–  під кущем 14-16 бульб;

– придатний для механізованого виробництва;

– лежкоздатність висока;

– добре відзивається на підвищені дози добрив, зрошення;

– придатний для вирощування на всіх типах грунтів;

Урожайність: 50,7 т/га в кінці вегетації.

Вміст крохмалю: 18,5 %

Споживчі якості:  8,0 бала, бульби розварюються.

Стійкість проти хвороб: стійкий проти звичайного патотипу раку, високостійкий проти фітофторозу листків та бульб, кільцевої гнилі, парші звичайної, середньостійкий проти мокрої гнилі.

Морфологічні ознаки: бульби рожеві, овальні з середніми вічками, білим м'якушем. Кущ високий, прямостоячий, стебла товсті, з темно-зеленим забарвленням.

Рекомендовані зони вирощування: Полісся, Лісостеп

Створений в Інституті картоплярства НААН

Хортиця

0,00 грн

Господарське призначення: столовий

Урожайність: 35,0-37,0 т/га в кінці вегетації.

Вміст крохмалю: 19 %

Споживчі якості:  8,4 балів.

Особливості сорту:

  • Має підвищений вміст антиоксидантів – бета каротин, лікопін, зеаксантин.
  • Дієтичний продукт, який використовують як профілактичний засіб для покращення роботи і лікування травної і кровоносної систем та зміцнення імунітету.
  • Придатний  для використання  як  природний барвник продуктів харчування.
  • Може використовуватись для  декоративного оформлення страв  (салатів, картоплі-фрі, пюре).

Варити  в підсоленій  воді в окремій посудині.

Рекомендовані зони вирощування: Полісся, Лісостеп

Створений в Інституті картоплярства НААН

Немає в наявності

Явір

0,00 грн

Особливості сорту:

– добра лежкоздатність і придатність для механізованого виробництва;

– придатний для вирощування на різних типах грунтів.

Урожайність:  51 т/га в кінці вегетації.

Вміст крохмалю:  18 %

Споживчі якості:  8,2 бала.

Стійкість проти хвороб: стійкий проти звичайного патотипу раку, польова стійкість проти фітофторозу, відносно стійкий проти альтернаріозу, мокрої бактеріальної гнилизни, парші звичайної, окремих вірусних хвороб.

Морфологічні ознаки: бульби округло-овальні, кремові, м'якуш кремовий.

Рекомендовані зони вирощування: Полісся, Лісостеп, Степ

Створений Поліським дослідним відділенням ІК НААН України

Немає в наявності

Околиця

0,00 грн

Особливості сорту:

– інтенсивний першопочатковий ріст картоплиння;

– багатобульбовість;

– придатність до двоурожайної культури.

Урожайність: 48,5 т/га в кінці вегетації.

Вміст крохмалю: 17,0 %

Споживчі якості:  8,0 бала.

Стійкість проти хвороб: відносно стійкий проти фітофторозу, альтернаріозу, стеблової нематоди, кільцевої і мокрої бактеріальної гнилі, чорної ніжки.

Морфологічні ознаки: бульби овальні, білі, м'якуш кремовий, вічка середні. Кущ високий, прямостоячий,  середньооблистнений, стебла слабогіллясті, листки середні, темно-зелені, віночок квітки червоно-фіолетовий.

Рекомендовані зони вирощування: Полісся, Степ

Створений в Інституті картоплярства НААН

Немає в наявності

Случ

0,00 грн

Особливості сорту:

  • високоврожайний;
  • багатобульбовий;
  • висока товарність бульб;
  • реагує на підвищені дози мінеральних добрив;
  • придатний для вирощування на всіх типах грунтів

Урожайність: 45,0-50,0 т/га в кінці вегетації.

Вміст крохмалю: 17,5 %

Споживчі якості:  8,6 бала.

Стійкість проти хвороб: стійкий проти фітофторозу, кільцевої і мокрої бактеріальної гнилей, сухої фузаріозної гнилі, іржавої плямистості, потемніння м'якуша.

Морфологічні ознаки: бульби жовті, видовжено-овальні, з неглибокими вічками, м'якуш – від кремового до світло-жовтого забарвлення. Кущ середньовисокий, прямостоячий, стебла середньої товщини.

Рекомендовані зони вирощування: Полісся, Степ

Створений в Інституті картоплярства НААН

Фантазія

0,00 грн

Особливості сорту:

– придатний для переробки на картоплепродукти.

– багатобульбовий – 14-16 бульб під кущем;

– лежкоздатність добра;

– придатний для вирощування на всіх типах грунтів;

– стабільний рівень редукованих цукрів.

Урожайність:  на 45-й день після сходів 15,5-17 т/га,  в кінці вегетації – 46 т/га

Вміст крохмалю: 18-19%

Споживчі якості: смакові якості 8,4 бала, низький вміст редукованих цукрів,  слабо  розварюється.

Стійкість проти хвороб: стійкий до звичайного патотипу раку та картопляної цистоутворюючої нематоди, відносно стійкий проти фітофторозу та кільцевої гнилі.

Морфологічні ознаки: бульби овальні, рожеві, м’якуш білий. Кущ середньої висоти, напіврозлогий, середньооблистнений, стебла слабогіллясті, листки великі, темно-зелені, віночок квітки червоно-фіолетовий.

Рекомендовані зони вирощування: Полісся, Лісостеп, Степ.

Створений в Інституті картоплярства НААН

Левада

0,00 грн

Особливості сорту:

– раннє бульбоутворення;

– висока товарність врожаю;

– відмінні смакові якості;

– відзивається на підвищені дози добрив;

– придатний для вирощування на всіх типах грунтів;

– придатний для переробки на чіпси і картоплю фрі;

Урожайність:  на 45-й день після сходів 17 т/га,  в кінці вегетації – 48 т/га

Вміст крохмалю: 17-19%

Споживчі якості: смакові якості 8,7 бала.

Стійкість проти хвороб: стійкий до  раку картоплі, золотистої цистоутворюючої картопляної нематоди, фітофторозу.

Морфологічні ознаки: бульби округло-овальні, рожеві, м’якуш кремовий, квітки червоно-фіолетові.

Рекомендовані зони вирощування:Полісся, Лісостеп, Степ.

Створений в Інституті картоплярства НААН

Арія

0,00 грн

Особливості сорту:

  • інтенсивність росту картоплиння та раннє бульбоутворення;
  • висока товарність врожаю;
  • висока польова стійкість проти вірусних хвороб;
  • бульби стійкі до потемніння м’якуша;
  • придатність до посадки свіжозібраними бульбами.

Урожайність: 22 т/га на 40-45-й день після сходів,  47 т/га в кінці вегетації.

Вміст крохмалю: 15,3%

Споживчі якості: 8,0 бала.

Стійкість проти хвороб: стійкий проти раку картоплі, відносно  стійкий проти  фітофторозу  листків і альтернаріозу.

Морфологічні ознаки: бульби рожеві, округло-овальні, м’якуш кремовий, квітки червоно-фіолетові.

Рекомендовані зони вирощування: Полісся, Лісостеп

Створений в Інституті картоплярства НААН

Щедрик

0,00 грн

Особливості сорту:

  • висока товарність  бульб;
  • висока польова стійкість до вірусних хвороб;
  • відносна стійкість проти колорадського жука;
  • придатний для вирощування на всіх типах грунтів;
  • посухостійкий.

Урожайність: 18,0 т/га на 40-45-й день після сходів, 60,0 т/га в кінці вегетації.

Вміст крохмалю: 13,0-14,0%

Споживчі якості: 7,8 бала

Стійкість проти хвороб: стійкий до звичайного і двох агресивних патотипів раку, відносно стійкий до вірусних та бактеріальних хвороб, фітофторозу, колорадського жука.

Морфологічні ознаки: бульби округлі, жовті, м'якуш білий, квітки білі.

Рекомендовані зони вирощування: Полісся, Лісостеп, Степ.

Створений в Інституті картоплярства НААН

Слаута

0,00 грн

Особливості сорту:

– надраннє формування товарного врожаю;
– придатний для вирощування двоурожайною культурою;
– висока стійкість до механічних пошкоджень бульб;
– висока польова стійкість проти вірусних хвороб;
– підвищена стійкість до потемніння м’якуша.
Урожайність: 43 т/га в кінці вегетації
Вміст крохмалю: 15,4%
Споживчі якості: 8,6 бала.

Стійкість проти хвороб: стійкий до раку картоплі, золотистої цистоутворюючої картопляної нематоди,  фітофторозу.

Морфологічні ознаки: бульби округло-овальні, рожеві, м’якуш кремовий, квітки червоно-фіолетові.

Рекомендовані зони вирощування: Полісся, Лісостеп, Степ.

Створений в Інституті картоплярства НААН

Скарбниця

0,00 грн

Особливості сорту:

  • раннє бульбоутворення;
  • високостійкий до механічних пошкоджень;
  • вирівняні та однорідні бульби;
  • багатобульбовий – 10-13 бульб в кущі;
  • придатний для вирощування на всіх типах грунтів.

Ранній, столового призначення

Урожайність: на 45-й день після сходів 16,0 т/га, в кінці вегетації 45 т/га
Вміст крохмалю: 15-16%
Споживчі якості: смакові якості 8,3 бала, підвищений вміст каротиноїдів, бульби не розварюються.
Стійкість проти хвороб: стійкий проти звичайного патотипу раку, відносно стійкий проти фітофторозу (листків), середньостійкий проти кільцевої і мокрої бактеріальної гнилей, іржавої плямистості бульб, сухої фузаріозної гнилі.
Морфологічні ознаки: бульби овальні, з неглибокими вічками, кремові, м’якуш світло-жовтий.
Рекомендовані зони вирощування: Полісся, Лісостеп, Степ
Створений в Інституті картоплярства НААН