Розроблено та впроваджено у виробництво основні елементи ресурсозберігаючої технології виробництва картоплі в різних ґрунтово — кліматичних зонах України. Видано технологічний регламент на ресурсозберігаючу технологію вирощування картоплі. Вивчено і рекомендовано виробництву раціональну мінерально-сидеральну систему удобрення насіннєвої картоплі в короткоротаційних сівозмінах на легких дерново-підзолистих ґрунтах. Запропонований агротехнічний прийом широкого застосування проміжних сидеральних культур як альтернативу органічних добрив та введення подвійного сидерального пару як попередника картоплі. Розроблено і впроваджено у виробництво застосування на посівах картоплі бакової суміші нових гербіцидів. Виявлено негативний стресовий вплив гербіцидів на ріст, розвиток і продуктивність картоплі. Запропонований спосіб застосування регуляторів росту як антидотів для зняття токсичного впливу гербіцидів на рослини картоплі. Розроблений державний стандарт України «Картопля продовольча. Технологія вирощування».
Встановлено оптимальні режими зберігання для сортів, придатних до переробки з найменшими втратами маси і максимальним виходом продукції, а саме: змінні температури від 3—4 до 8—9°C через тиждень та 2—4°C протягом зберігання з 2-х тижневим прогріванням при 20—22°C перед переробкою. Виявлено особливості формування технологічних властивостей під час вирощування та зберігання для відбору сортів картоплі, придатних до переробки.
Вивчено зміни лежкоздатності бульб у процесі тривалого зберігання та їх вплив на якість харчових продуктів. Установлено черговість використання сортів картоплі різних груп стиглості для виготовлення картоплепродуктів. Проведено оцінку бульб картоплі за морфологічними, біохімічними, органолептичними, технологічними показниками; виділено угрупування сортів за призначенням (кулінарно-споживчий тип). Визначено придатність перспективних гібридів і сортів картоплі до переробки на крохмаль, хрустку і гарнірну картоплю, сухе картопляне пюре. Досліджені кулінарні властивості бульб картоплі та їх зміни при зберіганні; визначені кращі вітчизняні сорти для тривалого зберігання та продовольчі цілі (Серпанок, Червона рута та ін.) та для виготовлення картоплепродуктів (Фантазія, Загадка, Левада, Лілея); розроблені технічні умови на картоплю фрі «Картопля гарнірна швидкозаморожена» і стандарти «Картопля для промислового перероблення», «Технічні умови».