14 грудня 2021 року директор Інституту картоплярства НААН Микола Фурдига брав участь у зборах трудового колективу ВСП «Немішаївський фаховий коледж НУБіП України», де відбулось підписання Меморандуму про співпрацю між Інститутом картоплярства НААН та ВСП «Немішаївський фаховий коледж НУБіП України» задля інтеграції наукових розробок в галузі картоплярства в навчальний процес.
Для учасників заходу інститутом презентовано наукоємну продукцію.
З метою визначення смакових уподобань споживачів крохмалистої проведено дегустацію 6 нових сортів картоплі. Для фіксування результатів органолептичної оцінки піддослідних бульб кожному з учасників дегустації були роздані анкети, де за дев’ятибальною шкалою потрібно було оцінити колір і структуру (косинстенція) м’якоті, його смакові якості і запах після варіння. Додатковими параметрами оцінки були здатність бульб щодо розварювання і зміни у забарвленні м’якоті в результаті термічної обробки.